Kobber pande
Kobberpander - køkkengrej af den bedste kvalitet til kræsne kokke
Det er velkendt, at de fleste pander ikke er lavet af kobber. Ikke desto mindre foretrækker mange fagfolk at bruge kobberpander, fordi de giver en særlig jævn varmefordeling og desuden reagerer meget hurtigt på temperaturændringer på det rigtige komfur.
Ønsker du at købe en kobberpande, vil du helt sikkert finde det du leder efter i vores butik. Fordi vores udvalg tilbyder dig et udvalg af kobberpander af høj kvalitet, som du nemt kan bestille online og få leveret.
Det skal du vide om kobberpander
- På grund af deres særlige egenskaber er kobberpande meget populære hos især professionelle kokke.
- For at bevare deres glans på længere sigt, er det nødvendigt at polere kobberpander regelmæssigt.
- Kobberpander imponerer med en meget jævn varmefordeling, så maden kan tilberedes jævnt i dem.
- Fordelene ved en kobbergryde er særligt effektive på gaskomfurer.
- Hvis en kobbergryde skal bruges på et induktionskomfur, skal den have en ferromagnetisk belægning.
- For at forhindre kobberet i at reagere med maden, er kobberpander normalt forsynet med en tynd belægning.
- I vores butik kan du nemt købe kobberpander online og få dem leveret hurtigt og pålideligt.
Kobberpander: kvalitet til professionelle kokke og kræsne hobbykokke
De fleste pander i dag er lavet af aluminium eller rustfrit stål. Kobberpander spiller dog stadig en vigtig rolle, især i det franske køkken. De er ret dyre og bliver derfor primært brugt af professionelle kokke. De er normalt ikke absolut nødvendige til privat brug, selvom ambitiøse hobbykokke naturligvis også sætter pris på de positive egenskaber ved en kobberpande.
Kobberpander skal vedligeholdes regelmæssigt
Grundlæggende er kobberpander meget holdbare. De mister dog hurtigt deres glans, når de bruges på komfuret. For at genoprette dette er det nødvendigt regelmæssigt at polere kobberpander. Dette er dog ikke nødvendigt efter hver brug af panderne. Ikke desto mindre er polering naturligvis forbundet med mere arbejde, der ikke må forglemmes, da der jo ikke er dette arbejde forbundet med normale pander.
Derudover bør kobberpander ikke rengøres i opvaskemaskinen. Normale pander og gryder mp gerne vaskes i opvaskemaskine, men disse kobberpander kan ikke vaskes op på den måde.
Fordele ved kobberpander
I forhold til andre materialer har kobberrpander en række fordele, der gør dem til et godt valg, især til professionelt brug.
Kobberpander scorer blandt andet point ved madlavning med en særlig jævn fordeling af varme. Derudover reagerer materialet forholdsvis hurtigt på temperaturændringer. En kobberpande varmer meget hurtigt op og køler lige så hurtigt ned, hvilket selvfølgelig kan være med til at tilberede maden til perfektion.
Ulemper ved kobberpander
Kobberpander har naturligvis ikke kun fordele, men også en eller to ulemper, som man i det mindste skal huske på ved køb.
En ulempe, som mange amatørkokke bør overveje ikke at købe en kobberpande, er helt klart den relativt høje pris sammenlignet med for eksempel en aluminiumspande.
En anden ulempe er det faktum, at kobber er et ret følsomt metal. Kobberpander er derfor ikke kun meget vedligeholdelseskrævende, men også udsat for ridser og deformationer. For at sikre en lang levetid bør dette forhold tages i betragtning ved brug af dem i hverdagen.
Til hvilke typer komfurer er kobberpander velegnede?
Kobberpander kan i princippet også bruges på et normalt komfur med almindelige kogeplader eller en glaskeramisk kogeplade. I dette tilfælde har de dog ikke en væsentlig fordel i forhold til en normal pande, som fx er lavet af aluminium.
For at metallets fordele med hensyn til den hurtige reaktion på temperaturændringer virkelig skal give mening, giver det primært kun mening på brændeovne. Det gør det muligt at justere temperaturen hurtigt.
Er kobberpander velegnede til induktionskomfur?
Med induktionsovne er varmen der lige så hurtigt som ved gaskomfurer. Men da kobber ikke er magnetisk, kan en ren kobbergryde ikke bruges på et induktionskomfur. Der er dog pander lavet af kobber, som har et ferromagnetisk lag. Disse kan så også bruges til madlavning på induktionskomfur.
Hvorfor har kobberpander en belægning
Kobber reagerer, når det kommer i kontakt med forskellige fødevarer. Især syrer kan vise sig at være problematiske i denne henseende. Af denne grund har kobberpandre normalt et tyndt belagt lag med et materiale, der ikke reagerer med den mad, der tilberedes på panden.
Typisk er pletteringen på en kobberpande enten tin, keramik, rustfrit stål eller sølv. Sølv er ret blødt og ikke særlig stærkt, hvorfor det sjældent bruges som pandebelægning. Keramik bliver derimod brugt ret ofte på stegepander. Keramik har dog den ulempe, at belægningen hurtigt mister sin oprindelige non-stick effekt.
Nogle pander er også belagt med tin. Tin er dog også ret følsomt, slides let og har også et lavt smeltepunkt. Disse egenskaber har naturligvis en negativ effekt på tinbelægningens levetid. Belægninger lavet af stål er derimod særligt slidstærke, lette at vedligeholde og holdbare. Hvis du værdsætter en lang levetid, bør du vælge en kobbergryde foret med rustfrit stål, hvis det er muligt.
Køb kobberpander af høj kvalitet
Hvis du som professionel kok eller som en kræsen amatørkok vil bruge kobberpander til at tilberede dine retter, er du kommet til det rette sted. I vores butik finder du et udvalg af kobberpander af høj kvalitet, som du kan vælge imellem.
Køb din nye kobberpande nemt online og drag fordel af produkterne i høj kvalitet. Vi er sikre på, at du vil væretilfreds med kvaliteten og vores pålidelige kundeservice.