CO2 regulator
Trykreduktionsapparater er installeret i slange eller styresystemer for at regulere trykket i systemet. Selv hvis forskellige tryk virker på indgangssiden, overskrides trykket på udløbssiden ikke takket være en trykreduktion. Hvis CO2-flasken tilsluttes direkte til hanen, kan for højt tryk få keglen til at sprænge. Derfor sikrer trykreduktioner sikkerhed, når man tapper på øl.
CO2 trykreduktion
Trykreduktionsreduktioner for CO2 fås til dispenseringssystemer med 3 eller 7 bar. Trykventilen tilsluttes direkte til CO2-flasken. Et manometer med flaskeindhold viser et interval mellem 0 og 250 bar. Dette gør det også nemt for dig at fortælle, hvornår CO2 er ved at være brugt. En trykaflastningsventil inkluderer også en sikkerhedsventil og en afstandsventil. Trykreduktionsredskaber skal kun købes hos certificerede specialforhandlere i testet kvalitet. For at indstille trykreduktionen korrekt skal driftstrykket på dispenseringssystemet kendes.
Øllet i sig selv indeholder kuldioxid gennem gæringsprocessen. CO2-tryk bruges til at transportere øllet fra fustagen og op til ølhanen. til sidst ender det ned i et lækkert ølglas, og i maven på den person, der tapper øllen. Er trykket for lavt slipper kuldioxid ud fra øllet i ølslangen, hvilket desværre betyder at der kun kommer til at være skum i ølglasset. En lille reduktion af trykker er ideelt til mindre øltromler som f.eks. 5-liters ølfustager, som sikrer trykudligning og derfor sikkerhed selv ved lavt bartryk.
Værktøjer og individuelle dele
Et praktisk værktøj er den ""fangne"" kuldioxidnøgle til spænding af en trykreduktion. På den ene side er diameteren indstillet til CO2, på den anden side for nitrogen.
Derudover kan alle individuelle dele, der vedrører trykreduktioner, købes separat fra os. Et indholdsmanometer viser, når CO2 er tomt, og et arbejdsmanometer udfører generelle målinger og viser arbejdstrykket, inklusive afstandsventiler og mellem trykregulatorer for CO2, N2 og blandet gas fra 3 til 7 bar.
Øl kan let tappes med regulatorer. Ligegyldigt hvilket tryk, der virker på indgangssiden, undertrykkes et bestemt tryk ikke på udgangssiden. Med det passende indstillede tryk flyder øl med den ønskede mængde skum nu fra hanen. Værktøjer såsom arbejdstrykmålere eller indholdstrykmålere hjælper med at indstille trykket.
Trykreduktionsredskab: uundværlig til dosering af CO2
Hvordan fungerer en trykregulator?
Der er forskellige typer CO2-trykreduktionsredskaber, der er designet til forskellige dispenseringssystemer og forskellige linietryk. Uanset dette har en trykreduktionsredskab altid en sensor, der registrerer det rådende tryk i Rørsystemovervågning såvel som en ventil, der er tilsluttet den, som ledningstrykket kan reduceres om nødvendigt. Hvis trykket stiger for meget, åbnes sikkerhedsventilen på CO2-trykreduktionsindretningen. Dette er vigtigt både for tryksystemets sikkerhed og for selve øllet. Som regel kan trykket på trykreduktionen reguleres i trin på 0,1 bar. Som et resultat kan det tilpasses meget præcist til de respektive forhold, så der altid kan opnås optimale resultater, når man tapper på ølen.
Hvorfor doseringssystemer har brug for en trykreduktion
Øllet i fustagen indeholder CO2 på grund af fermenteringen. For at forhindre, at dette slipper ud, kræves der et passende modtryk, der afbalancerer trykket i ølfustagen. Til dette formål bruges en trykgasbeholder. De fleste øl tappes med CO2 (kuldioxid), hvorfor beholderen til komprimeret gas ofte er en passende CO2-flaske. Da trykket i CO2-flasken imidlertid overstiger det tryk, der kræves for at tappe øl mange gange, er det ikke muligt at forbinde containeren direkte til systemet. I stedet skal CO2-flasken være på en passende trykreduktion kan tilsluttes. Dette sikrer, at det optimale modtryk genereres, så at tappesystemet på den ene side ikke beskadiges, og på den anden side forbliver kuldioxid i øllet, når du tapper.
Få det bedste tryk
For at få gode resultater og et godt øltryk er det vigtigt at indstille det passende tryk så det passer til ølanlægget og så videre. Dette kan reguleres ved hjælp af en justeringsskrue fastgjort til trykreduktionen, den korrekte højde afhængigt af forskellige faktorer.
Du skal tage disse faktorer i betragtning, når du indstiller trykket:
Ølhanetrykket bestemmes af temperaturen og CO2-indholdet i øllet kaldes mætningstrykket. Forskellen til det faktiske driftstryk tjener udelukkende til at transportere øllet gennem linjen til hanen. Der skal trykket reduceres igen før servering. Dette kan gøres ved hjælp af en såkaldt beroligende slange eller et kompensatorhaner. Begge varianter sikrer, at ølen stort set kan tappes uden skum, hvorved en kompensatorhane har vist sig at være en særlig fleksibel og pladsbesparende metode.
Ingen spids med CO2 uden trykreduktion
Det er ikke muligt at tappe øl med CO2 uden at reducere trykket. Selve reduktionen af trykket gør det muligt at indstille det korrekte tryk på fadølsanlægget eller dispenseringssytemet. Uden det ville øllet ikke være muligt, og i værste fald ville tønden eller ølfustagen måske endda sprænges på grund af det høje tryk fra CO2-flasken.
Trykreduktion til mange forskellige formål
Det er vigtigt, at du bruger den rigtige trykreduktion til dit doseringssystem. Fordi dette er den eneste måde at sikre tilstrækkelig driftssikkerhed og rimelige resultater, når dispensering. Det er derfor vigtigt at kontrollere på forhånd, hvilket arbejdstryk dit dispenseringssystem er designet til. Sørg også for, hvilken komprimeret gas der bruges nøjagtigt. For selvom øl for det meste tappes med CO2, bruges nitrogen (N2) eller (som for eksempel med Guinness) blandet gas undertiden som komprimeret gas til at tappe. Du kan finde det i vores sortiment under bl. a. følgende trykreduktionsredskaber til dispenseringssystemer og matchende tilbehør:
Køb trykreduktionsredskaber i høj kvalitet
Vælg den trykreduktion, der passer til din dispenser, og køb den tilsvarende model direkte fra os i butikken. Du drager ikke kun fordel af billige
priser og korte leveringstider, men også af høj produktkvalitet, så du kan stole på den problemfri drift af dit dispenseringssystem.
- Ølens temperatur (jo varmere øl i tønden, jo lettere er det indeholdte kuldioxid opløses, og desto mere kræves modtrykket.)
- Øllets CO2-indhold (jo mere CO2 er indeholdt i øllet, jo højere er det nødvendige modtryk for at forhindre kulsyre i at opløses.)
- Længde og diameter på øllinjen (jo tyndere og længere øllinje, jo større er friktionen og dermed tryktab forårsaget under transporten.)
- Højdeforskellen op til hanen (Jo større højden der skal overvindes fra ølfat til hanen, desto mere tryk kræves for at tappe.)
-
- Trykreduktion til AFG dispenseringssystemer med 7 bar
- Trykreduktion til fadølsanlæg med 3 bar
- Mellemtrykregulator for CO2, N2 eller blandet gas
- Egnet tilbehør og Reservedele