Øl tønde køler
En øl tønde køler beskytter ølfadene mod lys og varme og giver øllet den rigtige temperatur. Så øl kommer til hanen godt afkølet. Afhængig af lagerpladsen og antallet af tønder kan forskellige tønde-forkølere bruges.
Øl tønde kølere til tønder i rustfrit stål
Sortimentet inkluderer tønde kølere fra to til 10 tønder lavet af rustfrit stål eller galvaniseret stålplade. Der er ofte et tryk på den øverste tønde. De fleste modeller har en krom-, nikkel- og stålbase. God isolering sikrer, at temperaturen er konstant afkølet. Der er også udskiftelige tætninger og justerbare fødder. De justerbare fødder kompenserer for ujævnheder i gulvet. Disse modeller er oprindeligt på tønden og køleenhenden tilføjes derefter til tønden.
Tønder med fad er en almindelig tønde-model. Keg kommer fra engelsk og betyder ""lille tønde"". De genanvendelige tromler blev specielt udviklet til industriel fyldning. Da de for det meste består af rustfrit stål, er opbevaring mulig. Tønderne har normalt 30 eller 50 liter og er også specielt beskyttet med en gummibelægning. Selve kabinettet giver allerede en vis isolering. Tønderne forbliver tæt lukket, og øllet når glasset uden problemer gennem røret.
Køleenheder, der skal tændes
Køleenhederne er tilbehør til øltønder og store køleskabe og kan tilføjes til dem. Afhængig af størrelsen vejer køleenhederne 30-40 kg og har en ydelse på 220 til 400 watt. Temperaturen styres af et termostat, og en digital skærm giver information om målet og den faktiske temperatur. Der er også en automatisk fordampning af kondensat. Køleenhederne placeres ganske enkelt på tønden, ingen særlig viden kræves. Køleenhederne kan også købes separat, for eksempel til udskiftning af en defekt enhed.
Foruden køleenhederne og tønderne finder du også komplette køleskabe. Øl tønde kølere og køleskabe kan indstilles hvor som helst uden problemer og muliggør hurtig afkøling. Tønde kølere er ikke kun nyttige til større cateringvirksomheder, men næsten uundværlige til at forsyne større grupper med køligt, frisk øl på alle tidspunkter. På trods af den bedste afkøling, skal ølet altid drikkes så frisk som muligt.