Temperaturregulator
Termostater har til opgave at holde stuetemperaturen eller køletemperaturen på et bestemt antal grader. Dette er især vigtigt med øl, fordi kun køligt øl smager godt. Og for at holde øllet på den rette temperatur under afkøling er termostater ekstremt praktiske.
Temperaturregulator
Termostater er temperaturregulatorer, der bruger sensorer til at registrere den aktuelle stuetemperatur. Du kan også indstilledet via termostater, som skal opnås til enhver tid. Termostater regulerer derfor stuetemperaturen, hvad enten det er i kølerummet eller i drikkevarekøleren. Termostater installeres ofte direkte i kølesystemer og er dermed en af de vigtigste komponenter i systemet.
En istermostat måler isens temperatur op til 12 ° C. En afrimningstermostat advarer dig, når den er for varm. Og universelle kølekontrollere viser fryserens temperatur. Termostater hjælper ikke kun i restauranter, men også i private hjem, så du altid kan få serveret en kølig og frisk øl.
Den rigtige øltemperatur
Formålet med at bruge termostater er at bringe øllet til en perfekt temperatur. Fordi hvem vil have varm øl i sit glas? Øl smager hurtigt kedeligt, når det er for varmt. Som regel skal en øl serveres ved syv til ni grader, dvs. køleskabstemperatur, og måske endda lidt køligere på varme sommerdage. Hver øl har brug for en lidt anden temperatur for at udvikle sin fulde smag. Med termostater kan du derfor perfekt justere kølingen, så det passer til din øl. En Pils smager bedst ved syv til ni grader, mens stærkere sorter som stærke øl kan være lidt varmere, lettere ales lidt køligere.
Øl skal altid have den rigtige temperatur, ikke for varm, ikke for kold. Hvis øllet er for varmt, er der for meget skum. Derfor er der adskillige kølesystemer. Brug derfor termostater til at kontrollere, om øllet har nået den ønskede temperatur.
Øl bør aldrig køles eller opvarmes for hurtigt. Kunsten at placere øl kort i fryseren anbefales ikke. Du skal hellere være opmærksom på den ideelle temperatur fra starten med termostater. Det er bedst at opbevare øllet i et køligt og mørkt rum som for eksempel i kælderen. Også her er det vigtigt at sikre, at der har den rette temperatur.